همه چیز درباره فرهنگ و آداب و رسوم در کشور ایتالیا (قسمت دوم)
به گزارش سفر بریم، مقاله مرتبط:
همه چیز درباره فرهنگ و آداب و رسوم در کشور ایتالیا (قسمت اول)
آشپزی
آشپزی ایتالیا ریشه در سنت های آشپزی اتروسک، یونان باستان و روم باستان دارد. آشپزی ایتالیا در سراسر دنیا شناخته شده است و بر آشپزی سایر ملت ها نیز اثر گذاشته است. در ایتالیا، پنیر و انواع مختلف پاستا جزئی جدایی ناپذیر از وعده های غذایی هستند. پاستا که به اشکال گوناگون وجود دارد، موردعلاقه همه است. انواع مختلف پاستا عبارت اند از پنه، اسپاگتی، لینگوئینی، فوسیلی و لازانیا.
ماهی، سیب زمینی، سوسیس، برنج و گوشت خوک از اجزای اصلی تشکیل دهنده غذاها در بخش های شمالی این کشور هستند. در قسمت های جنوبی، مواد اصلی تشکیل دهنده غذاها، گوجه فرنگی، کیپر یا علف مار (Caper)، زیتون، سیر، بادمجان و پنیر ریکوتا است.
منطقه ها مرکزی ایتالیا از گوجه فرنگی، پنیر پکورینو، ماهی و انواع مختلف گوشت به عنوان مواد اصلی طبخ غذا استفاده می نمایند. وعده های غذایی معمولا از دو قسمت تشکیل می شوند. یک غذای جانبی در کنار قهوه. معمولا میوه ها به صورت تازه یا خشک به همراه کمی پنیر، به عنوان دسر سرو می شوند.
دین و مذهب
پاپ بندیکت
کاتولیسیزم رومی بزرگ ترین مذهب در ایتالیا است. شهر واتیکان مرکز مذهب کاتولیک در تمام دنیا و محل استقرار پاپ است. کلیسای کاتولیک رومی به علت قرارگیری سریر مقدس (Holy See) در شهر واتیکان، نقش مهمی در امور سیاسی این کشور دارد.
بعضی از سنت های مذهبی ایتالیایی مانند بازسازی صحنه تولد حضرت عیسی مسیح (ع) خارج از کلیسا، امروزه در سراسر دنیا رواج یافته است. اعمال مذهبی شامل شرکت در جلسات هفتگی کلیسا و تعطیلات مذهبی و اطاعت از آموزه های مذهبی است که به وسیله پاپ تعلیم داده می گردد.
تقریبا 98 درصد ایتالیایی ها کاتولیک و تعداد کمی از هواداران کلیسای پروتستان، والدوسیان و ارتدوکس شرقی هستند. کلیساهای دیگر مسیحی نیز در ایتالیا وجود دارند. دومین دین پر هوادار در ایتالیا، اسلام است. 1.4 درصد جمعیت ایتالیا را مسلمانان تشکیل می دهند. در این کشور 75 هزار هندو، 50 هزار بودایی و 30 هزار یهودی نیز زندگی می نمایند.
آیین غسل تعمید و نام گذاری فرزند و سنت های ازدواج در ایتالیا
مذهب، نقش مهمی در هنگام تولد نوزاد در یک خانواده ایتالیایی بازی می نماید. نوزاد در یک مراسم سنتی کاتولیک غسل داده می گردد و والدینش برای او یک پدرخوانده و مادرخوانده انتخاب می نمایند. در صورتی که پدر و مادر فرزند به هر علتی از عهده بزرگ کردن و تربیت نوزاد برنیایند، پدرخوانده و مادرخوانده اش، این وظیفه را به عهده می گیرند.
در سنت های ازدواج ایتالیایی، داماد برای عقد کردن عروس به اجازه خانواده او احتیاج دارد. ایتالیایی ها نیز به نشانه تعهد و ازدواج، حلقه الماسی به دست می نمایند. مراسم ازدواج معمولا صبح برگزار می گردد و مراسم جشن با پذیرایی از میهمانان در طول روز ادامه می یابد. میزبانان با یک غذای سنتی ایتالیایی به همراه انواع و اقسام نوشیدنی، پیش غذا، غذای فرعی، پنیر، میوه و دسرهای متنوع پذیرایی می نمایند.
سنت های جالب ازدواج در ایتالیا
- سنتی به نام la borsa وجود دارد که در جریان آن، در مراسم جشن ازدواج، عروس، کیفی از جنس ساتن به همراه دارد و دوستان و اعضای خانواده اش در ازای پایکوبییدن با او مبلغی را به عنوان شاباش در کیفش می گذارند.
- اولین پایکوبی دونفره تازه عروس و تازه داماد، tarantella یکی از پایکوبی های سنتی ایتالیا است. میهمانان نیز اطراف عروس و داماد حلقه می زنند و همراه با آن ها می پایکوبیند.
- در آخر مراسم، داماد کراواتش را تکه تکه می نماید و ساقدوش ها این تکه های کراوات را به میهمان ها می فروشند و این پول را برای سفر ماه عسل به عروس و داماد می دهند.
- یکی دیگر از سنت های جالب و بسیار قدیمی ازدواج در ایتالیا این است که آبنات هایی با مغز بادام و پیچیده شده در تور به میهمان ها می دهند که نمادی از روزهای تلخ و شیرین زندگی است.
- عروس معمولا شب قبل از ازدواجش لباس سبز به تن می نماید. ایتالیایی ها معتقد هستند که این لباس سبز برای آن ها خوش شانسی و خوش بختی به ارمغان می آورد.
جشنواره ها
جشنواره گل
ایتالیا سرزمین جشنواره های گوناگون است و همه این جشنواره ها ریشه در سنت های کهن این کشور دارند. جشنواره های متعددی از جمله مراسم مذهبی گوناگون، جشنواره های تاریخی، مسابقات قرون وسطایی، جشنواره های سینمایی، رویدادهای هنر معاصر و نمایش های سنتی عجیب و غریب هر سال در این کشور برگزار می شوند.
بیشتر این جشنواره ها نمادی از رویداد های تاریخی هستند و صدها و هزاران نفر با لباس های سنتی در آن ها شرکت می نمایند. فلورانس و ونیز شهرهایی هستند که به خاطر برگزاری این جشنواره ها مورد توجه گردشگران قرار دارند.
یکی از جشنواره هایی که با شور و شوق زیادی در ایتالیا برگزار می گردد، کارناوال ونیز است. یکی دیگر از این جشنواره ها Festa della Madonna della Salute نام دارد که به طور خلاصه آن را la Salute نیز می نامند. این جشنواره برای بزرگداشت La Salute، یکی از شناخته شده ترین کلیساهای شهر برگزار می گردد.
جشن Scoppio del Carro که در صبح یکشنبه عید پاک در شهر فلورانس برگزار می گردد، نزدیک به 500 سال قدمت دارد. این جشن، ترکیب زیبایی از مراسم آتش بازی، نمایش های عجیب و سنت های مذهبی است.
نبرد پرتقال
یکی از شرکت نمایندگان در کارناوال ونیز با ماسک مخصوص
یکی دیگر از جشن های پر هوادار، Festa della Madonna Bruna است که در شهر ماترا (Matera) برگزار می گردد. در این جشنواره یکی از برترین و خیره نماینده ترین آتش بازی های اروپا برگزار می گردد.
جشنواره های گل متعددی نیز در فصل تابستان برگزار می گردد که بسیار جالب توجه است به خصوص جشنواره گل Almond Blossom Festival که در شهر آگریجنتو در سیسیل برگزار می گردد. در این فستیوال، آثار هنری دیدنی تنها با گلبرگ ها و دانه های گل ساخته می شوند.
از میان سایر جشنواره ها و مسابقاتی که در ایتالیا برگزار می گردد، کالچیو فیورنتینو، نبرد پرتقال، پالیو، Sagra di Pinolo، جشن سانتا رزالیا، Corsa Dei Seri، LArdia di San Constantino، فستیوال موسیقی Maggio Musicale Fiorentino و جشن سن مارکو را می توان نام برد.
زندگی خانوادگی
ایتالیایی ها بسیار به خانواده پایبند هستند. در گذشته، خانواده ها معمولا پرجمعیت بودند و زوج ها معمولا بیشتر از شش بچه داشتند. اما به هر حال با تغییر سیستم کشور از کشاورزی به صنعتی، در سی سال اخیر همه چیز تغییر نموده است. خانواده های ایتالیایی، کوچک تر شده اند و معمولا یک یا دو بچه در هر خانواده وجود دارد. افراد معمولا دیر ازدواج می نمایند و بچه ها کمتری دارند. تعداد بچه ها خانواده های جنوب ایتالیا بیشتر از شمال این کشور است.
به هر حال با وجود کوچک تر شدن خانواده ها، اعضای خانواده زمان زیادی را با هم می گذرانند و روابط صمیمانه ای دارند. حداقل یک وعده غذایی را با هم می خورند تا از این فرصت برای دور هم جمع شدن و گفت و گو راجع به وقایع روز استفاده نمایند.
اعضای خانواده حتی اگر دور از هم زندگی نمایند، روابط محکم و محبت آمیز خود را حفظ می نمایند و به بهانه های مختلف و در جشن های کوچک و بزرگ دور هم جمع می شوند. بچه ها نسبت به سایر کشورهای غربی، بیشتر تمایل دارند که در کنار خانواده باشند. آن ها حتی بعد از ازدواج هم سعی می نمایند در نزدیکی والدین یکی از دو طرف زندگی نمایند. حتی گاهی اوقات در یک خانه با هم زندگی می نمایند. بزرگ تر های خانواده و فامیل، مورد احترام هستند. آن ها قدرت زیادی دارند و معمولا تصمیمات بزرگ خانواده به عهده آن ها است.
زبان
زبان رسمی این کشور ایتالیایی است و 93 درصد از جمعیت این کشور به این زبان صحبت می نمایند. گویش های متعددی از جمله ساردینیایی، فریولی، ناپولی، سیسیلی، لیگوری، پیدمونتی، ونتی و کالابریایی نیز در ایتالیا وجود دارند. بومی ها به زبان های باواریایی، کاتالان، Cimbrian، کرسی، کرواتی، فرانسوی، یونانی، اسلوونیایی و Walser نیز صحبت می نمایند. به علاوه، اهالی میلان به زبان Milanese حرف می زنند. درمجموع، 34 زبان در ایتالیا وجود دارد.
ایتالیایی یکی از زبان های رومی تبار است به این معنا که مانند زبان های اسپانیایی، فرانسه و پرتغالی از زبان لاتین نشات می گیرد. به علت تنوع منطقه ای، گویش ها و لهجه های متفاوتی از زبان ایتالیایی وجود دارند. با این حال، اگر به ایتالیا سفر کنید از اینکه با وجود لهجه ها و لحن های مختلف، می توانید به راحتی منظور همه را متوجه شوید، شگفت زده خواهید شد. آن ها هم به راحتی منظور شما را می فهمند. چراکه ایتالیایی ها در مواجهه با خارجی ها معمولا با لهجه صحبت نمی نمایند.
ورزش
مثل سایر کشورهای اروپایی، فوتبال یکی از ورزش های پرهوادار در ایتالیا است. تیم ملی فوتبال ایتالیا یکی از برترین تیم های دنیا است و توانسته در سال های 1934، 1938، 1982 و 2006 مقام قهرمانی جام دنیای را کسب کند. راگبی، والیبال، بسکتبال، بوکس و دوچرخه سواری، ورزش های دیگری هستند که در ایتالیا هوادار دارند.
آداب معاشرت
ایتالیایی ها هنگام معرفی خود به دیگران از عبارت molto lieto به معنای از آشنایی با شما خوشحالم استفاده می نمایند. دوستان نزدیک با عبارت buongiorno یا hello به هم سلام می نمایند. ایتالیایی ها هنگام ورود به یک فروشگاه، آسانسور یا موقعیت های مشابه، معمولا از روز بخیر یا وقت بخیر استفاده می نمایند.
برای مخاطب قراردادن بزرگ ترها معمولا از نام خانوادگی استفاده می گردد. اگر نام آن ها نامشخص باشد، از signore به معنی آقا و signorina به معنی خانم استفاده می نمایند. اگر دو نفر روابط گرم و صمیمانه ای هم داشته باشند برای خطاب قرار دادن یکدیگر عبارت های محبت آمیز به کار می برند.
هنگام دیدار، اعضای خانواده یا دوستان معمولا گونه یکدیگر را می بوسند. البته این بوسه فقط تماس گونه های یکدیگر است. ابتدا گونه راست و سپس گونه چپ بوسیده می گردد.
سبک زندگی
ایتالیایی ها مردمی خون گرم و دوست داشتنی هستند. آن ها دوست دارند که زمان استراحتشان را در کنار خانواده و به جشن و شادی بگذرانند. بنابراین در خانه یا رستوران دور هم جمع می شوند و دور میز به گفت و گو و شوخی و خنده می پردازند. همان طور که قبلا هم گفتیم، ایتالیایی ها بسیار خانواده دوست هستند و همین طور به غذا علاقه خاصی دارند و از فرصت غذا خوردن برای جمع شدن دور هم استفاده می نمایند. گفت و گو و برقراری ارتباط در ایتالیا هنر محسوب می گردد. در ایتالیا اهالی را خواهید دید که در بحث های مختلف با موضوعات گوناگون شرکت می نمایند و در حالی که با هم صحبت می نمایند، در خیابان قدم می زنند.
خیابانی در ایتالیا
در فرهنگ ایتالیا معمولا میدان ها مکانی برای جمع شدن و صحبت کردن در خصوص موضوعات مختلف هستند. از شهرهای کوچک و روستا ها گرفته تا شهرهای بزرگ، افرادی را می بینید که در میدان ها قدم می زنند و با هم گفت و گو می نمایند. به علاوه، این میدان ها مکان های اصلی برگزاری گردهمایی ها، جشنواره ها و رویدادهای سیاسی هستند. تنها زمان خالی بودن میدان های مذکور، هنگام ناهار و شام است؛ زمانی که ایتالیایی ها برای صرف یک وعده غذای لذیذ در خانه و کنار خانواده به سر می برند.
برای یک ایتالیایی اصیل، زمان صرف غذا، یکی دو ساعت طول می کشد. به همین علت است که بسیاری از فروشگاه ها و حتی بانک ها در این ساعات تعطیل هستند.
ایتالیایی ها معتقد هستند که باید تا جایی که ممکن است از لحظات زندگی لذت برد. هر فعالیت لذت بخشی را امتحان می نمایند. زوج های سال خورده، دست در دست هم، اطراف خانه قدم می زنند، زنان در میدان ها دور هم جمع می شوند و گپ می زنند، نوجوان ها در کوچه فوتبال بازی می نمایند و مادرانشان آن ها را از پنجره صدا می زنند تا برای خوردن غذا به خانه بروند. یکی از صحنه هایی که در ایتالیا زیاد می بینید، موتورهای اسکوتری هستند که در حیاط پارک شده اند.
همان طور که دیدید، کشور ایتالیا، فرهنگی غنی و منحصر به فرد دارد. دلایل زیادی وجود دارد که عاشق ایتالیا و سنت ها و آداب و رسوم این کشور زیبا شوید و از سفر به آن لذت ببرید.
منبع: Buzzle
منبع: کجارو