عمیق ترین معادن دنیا
به گزارش سفر بریم، معدن به گودالی درون خاک گفته می گردد که سنگ آهن و دیگر مواد معدنی ارزشمند از آن استخراج می گردد. همان طور که می دانید، طلا، فلز بسیار گران قیمتی است و معدنچی ها برای دستیابی به اندازه اندکی از آن مجبور به کندوکاوهای بسیاری هستند. روزانه 4000 کارگر با قرقره بالابر به اعماق معادن طلا فرستاده می شوند. البته این بالابرها در میان کارگران معدن، به قفس پرنده معروف است. در ادامه با سه مورد از عمیق ترین معادن جهان آشنا می شویم که هر سه در آفریقای جنوبی قرار دارند.

معدن طلای مپوننگ (Mponeng Gold Mine)
معدن طلای مپوننگ در جنوب غربی شهر ژوهانسبورگ واقع شده و در حال حاضر، یکی از عمیق ترین معادن جهان محسوب می گردد. شرکت AngloGold Ashanti، مالک معدن طلای مپوننگ است. عمق این معدن تا 4 کیلومتر زیر زمین می رسد. عمقی که کارگران قادر به کار در آن هستند، از 2.4 کیلومتر تا 3.9 کیلومتر متغیر است.
در عمیق ترین معدن از مجموعه معادن مپوننگ از روش خُرد آهن استفاده می نمایند. طی این روش، سنگ آهنی که از خاک استخراج می گردد در کارگاه مپوننگ نگهداری و سپس ذوب می گردد. ابتدا سنگ آهن را به یاری دستگاه نیمه اتوماتیک، خرد و آسیاب می نمایند، سپس وارد صافی طلا نموده و اکسیژن مایع بدان آغشته می نمایند.
معدن طلای تائو تونا (TauTona Gold Mine)
تائو تونا دومین معدن عمیق جهان به شمار می رود. عمق این معدن 3.9 کیلومتر است، البته در حال حاضر، استخراج در این معدن، در اعماق 1.85 کیلومتری تا 3.45 کیلومتری انجام می گردد. عمق این معدن با بسته شدن یکی از تونل های فرعی و توسعه تونلی دیگر تا 3.9 کیلومتر افزایش یافت. این معدن 800 کیلومتر دالان و گذرگاه دارد. اکنون معدن تائو تونا دارای سه تونل است.
مالکیت این معدن نیز از آن شرکت AngloGold Ashanti است. این شرکت روش های استخراج خود در تائو تونا را تغییر داده است. طبق پیش بینی ها، عمر این معدن رو به اتمام است. مدت زیادی است که معدن تائو تونا حدود 5.358 کیلوگرم طلا در سال فراوری می نماید. در کارگاه این معدن، سنگ آهن با حساسیت بالایی خرد شده و سپس آن را پس از عبور از صافی با کربن ترکیب می نمایند. بعد از اضافه کردن کربن، سنگ آهن ها به کارگاه مپوننگ فرستاده می شوند تا قبل از استخراج کامل طلا، گالوانیزه شوند.
معدن طلای ساووکا (Savuka Gold Mine)
عمق معدن ساووکا 3.7 کیلومتر است. این معدن نیز در آفریقای جنوبی واقع شده و شرکت AngloGold Ashanti آن را اداره می نماید. معدن ساووکا، سومین معدن عمیق جهان محسوب می گردد. این معدن نیز از روش خرد کردن سنگ آهن برای استخراج طلا استفاده می نماید. معدن ساووکا سالیانه 1.048.932 کیلوگرم طلا فراوری می نماید. دمای هوای این معدن برای کارگران قابل تحمل است. در کارگاه این معدن، سنگ آهن ها برای جدا کردن طلا از آن، در مقدار های مناسب خرد می شوند، سپس برای جداسازی طلا، سنگ آهن را درون محلول سیانور می ریزند. نام این روش Carbon-In-Pulp است.
منبع: کجارو / worldatlas.com